Eten & Drinken
-
Zonder suiker - Anne Marie Reuzenaar
Dit praktische handboek helpt je om binnen een maand af te kicken. Met dag- en weekmenu’s, overzicht van gezonde suikervervangers en recepten om meteen te starten. Anne Marie laat zien dat we teveel geraffineerde suiker gebruiken. Het is verslavend en het heeft vitaminen- en mineralentekorten als gevolg. Het verstoort de bloedsuikerspiegel en veroorzaakt overgewicht, verminderde weerstand en andere welvaartsziektes. In Zonder suiker leer je snel hoe je moet ontwennen, ontgiften en vervangen. Aan de slag! Meer infoNormale prijs: € 12,50
Aanbieding € 1,95
-
Wijn met een glimlach - Hubrecht Duijker
Hubrecht Duijker is de enige full-time wijnschrijver van ons land; hij publiceert o.a. in het Parool. Van deze verhaaltjes is een bloemlezing gemaakt voor dit amusante boekje. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, maar hebben alle iets met wijn te maken. Meer info€ 2,50 -
Weekend koken - Cecile Thijssen
In dit superdikke uitgebreide kookboek geeft Cecile Thijssen talloze tips voor typische weekendmenu's. Soms bestaat een zaterdag uit niets meer dan boodschappen doen, strijken en poetsen en dan zijn ideeën voor een snel en eenvoudig menu erg welkom. Meer info€ 2,95 -
Vrienden Kookboek - Elly Kamp & Barber van de Pol
Het "Vriendenkookboek" is een persoonlijk document van Elly Kamp en Barber van de Pol, die van de stelling uitgaan dat de bekendste koks mannen zijn. Ze vroegen daarom een aantal mannelijke vrienden hoe zij zichzelf als kok zien en wat zij hun gasten zouden voorzetten. Meer infoNormale prijs: € 2,95
Aanbieding € 1,00
-
Vlaai en ander Limburgs gebak - Netty Engels-Geurts
Het boek `Vlaai en ander Limburgs gebak van Wil en Netty Engels-Geurts is een everseller. Vanaf het verschijnen in 2002 gaan er jaarlijks vele exemplaren over de toonbanken, niet alleen in Limburg, de thuisbasis van het kookechtpaar, maar ook ver daarbuiten. Meer infoNormale prijs: € 17,95
Aanbieding € 1,95
Niet in voorraad
-
Vis : lekkernijen uit zee en rivier - Ria van Eijndhoven
Vis en schelp- en schaaldieren lekkernijen uit zee en rivier Een kookboek voor een visliefhebber, die kan zijn hart ophalen Meer info€ 3,50 -
Taart decoratie - Ria de Kleijn
Taarten zijn het feestelijke middelpunt voor speciale gelegenheden. Een mooi gedecoreerde taart is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens leuk om zelf te maken. Meer infoNormale prijs: € 11,99
Aanbieding € 2,50
-
Strooigoed - Anne-Marij de Koning
Het lekkerste strooigoed maak je zelf! Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas. Met 'Strooigoed' in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Bovendien geeft 'Strooigoed' je ook recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread. Serveer op pakjesavond een over de top worteltaart met witte chocolade en kruidnoten of vegan brownie kadootjes met kokos. Meer infoNormale prijs: € 12,50
Aanbieding € 1,95
-
Pasta - Jan van Gestel
Recepten met allerlei verschillende pastasoorten op menuvolgorde, ook aandacht voor lichte schotels. Tot slot recepten voor het zelf maken van pastasoorten, zowel met de hand als met behulp van de pastamachine, koken van pasta, gevulde pastasoorten, het snijden met de hand en een overzicht van de verkrijgbare pasta's en vormen. Meer infoNormale prijs: € 7,50
Aanbieding € 1,00
-
Niet lullen maar drinken - Harold Hamersma en Frank Pels
Het eerste wijnboek met cartoonsBestaan goede en slechte wijnjaren? Welke kaas eet ik bij welke wijn? Kurk of schroefdop? Hoe moet wijn bewaard worden? Niet lullen maar drinken geeft op humoristische en informatieve wijze antwoord op alledaagse vragen die iedere wijndrinker heeft, maar niet durft te stellen. Meer info
Normale prijs: € 2,50
Aanbieding € 1,00
-
Limburg op z’n lekkerst - Wil en Netty Engels-Geurts
Het beroemdste kook- en bakduo uit Limburg vormt het echtpaar Wil en Netty Engels-Geurts. Sinds Limburg op z’n lekkerst verscheen is het een groot succes. Dat bewijst dat de recepten in dit boek niet alleen traditioneel Limburgs zijn, maar ook in het heden nog populair en dat steeds nieuwe generaties willen leren hoe lekker Limburgse gerechten zijn en hoe gemakkelijk om te bereiden.
Soep, vlees, groenten, aardappelen, fruit, nagerechten, gebak en vlaai staan uitgebreid beschreven, zodat u een compleet Limburgs menu kunt samenstellen. Zowel ervaren koks als kokkerellende beginnelingen hebben veel aan de tips van het echtpaar.
Andere boeken van Wil en Netty Engels-Geurts:
Vlaai en ander Limburgs gebak, Zelf brood bakken (in de oven en in de broodbakmachine), Koken met Limburgs bier, Leer Limburgs koken
Deze uitgave is een herziene en geactualiseerde druk van Limburg op z’n lekkerst, met nieuwe recepten en verbeterde uitleg. Veel plezier.
Meer infoNormale prijs: € 19,90
Aanbieding € 2,50
Niet in voorraad
-
Land van melk en zuivel - Ida Hylkema
De Nederlandse melkveehouderij is toonaangevend in Europa en behoort tot de wereldtop. Dit boek doet recht aan deze status, die in een eeuwenlang proces van kwaliteitszorg en innoverend ondernemerschap is bereikt. Het brengt de kwaliteitsaspecten vooral in beeld in beeld en vorm, met een ondersteunende functie voor de begeleidende tekst. De geschiedenis wordt niet verzwegen, maar het gaat om het nu en de ontwikkeling naar de toekomst. Meer infoNormale prijs: € 19,50
Aanbieding € 4,50
-
Koken in de wadjan - Wiebe Andringa
Europese gerechten uit een oosterse pan!
Steeds meer mensen zijn enthousiast over de wadjan of wok - de pan met de bolle bodem. Die is niet alleen geschikt voor de oosterse keuken. Wiebe Andringo geeft u hier recepten vaan heerlijke 'Europese' gerechten uit de wadjan: weinig vet, weinig calorieën, en met een opvallend natuurlijke smaak. Meer info€ 1,95Niet in voorraad
-
Kleurrijk eten om van te smullen - Janny van der Heijden
in deze uitgave van de Postcodeloterij laat Janny van der Heijden zien dat koken leuk, ontspannend en vooral erg lekker is, zeker als je kiest voor verse, kleurrijke en eerlijk ingrediënten Meer infoNormale prijs: € 16,99
Aanbieding € 2,50
-
Het wijn survival boek - Ilja Gort
De ervaring die Ilja Gort heeft als chateau-eigenaar, wijnboer en wijnkenner, heeft hij gebruikt om een geestige handleiding te schrijven vol wijntips, leuke weetjes, adressen van wijnboeren, lekkere restaurantjes en praktische antikatermiddeltjes. Meer infoNormale prijs: € 14,99
Aanbieding € 1,95
-
Het volkomen wijnboek - Wina Born
Onmisbaar bij een goede maaltijd is natuurlijk een heerlijk glas wijn. In dit boek leest u alles wat u wilde weten; met 40 kaarten, 78 etiketten en 56 foto's in kleur Meer infoNormale prijs: € 2,50
Aanbieding € 1,95
-
Gevogelte - Jannie Kroes
Gevogelte - dat is veel meer dan alleen kip! Ondek de veelzijdigheid en de orginaliteit van gevogeltegerechten. Van kip tot parelhoen: de hele wereld van gevogelteverrukkingen wordt in dit boekje aan u tentoongespreid. Meer infoNormale prijs: € 3,50
Aanbieding € 2,95
-
Fondue / Gourmet - Hans Belterman
In dit kookboekje zijn recepten te vinden van maaltijden, die grotendeels aan tafel bereid kunnen worden. Veel fonduerecepten, b.v. vlees-, vis-, bouillon-, kaas- en chocoladefondue, ook recepten voor de flambeerpan, gourmet-set, tafelgrilltoestel en stoofpotten en eenpansmaaltijden. Meer info€ 1,95 -
Eten met plezier - Nierstichting
Een Nierstichting kookboek voor nierpatiënten. In Eten met plezier adviseert o.a. diëtist Anke Spijker nierpatiënten over het omgaan met de beperkingen en richtlijnen die hun dieet met zich meebrengt. Het bevat dan ook veel informatie over voedingsstoffen die belangrijk zijn voor nierpatiënten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die een natriumbeperkt dieet volgen. Meer info€ 3,50Niet in voorraad
-
De kunst van het wijnproeven - Noele Ruitenberg
Frisse en heldere ondersteuning bij het waarnemen, beoordelen en genieten van wijn. Meer info€ 2,50