Van Schijndelhuis - Natascha Drabbe, Hans van Heeswijk en Arjen Oosterman

Auteur: Natascha Drabbe, Hans van Heeswijk en Arjen Oosterman
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 9789080363502
Verschijningsjaar: 2014
plus DVD
Voor het eerst documenteert een boek grondig de experimentele technieken, vernieuwende materiaaltoepassingen en vernuftige details in het Van Schijndelhuis in Utrecht (1992), Nederlands jongste monument. Samen met de uitleg door de architect zelf in een bijgeleverde film, maakt dit boek het inspirerende woonhuis inzichtelijk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 28,90
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details
Dit rijk geïllustreerde boek bevat nieuwe, uitgebreide fotografie van het huis, historische foto's van de plek, evenals nog niet eerder gepubliceerde ontwerpschetsen uit het persoonlijk archief van architect Mart van Schijndel. Met materiaal uit interviews en zijn eigen geschriften, laat dit boek zien hoe een architect zijn eigen wereld creëert, creatief het hoofd biedend aan de beperkingen die door de plek zijn opgelegd. Voor het eerst documenteert een boek grondig de experimentele technieken, vernieuwende materiaaltoepassingen en vernuftige details in het Van Schijndelhuis in Utrecht (1992), Nederlands jongste monument. Samen met de uitleg door de architect zelf in een bijgeleverde film, maakt dit boek het inspirerende woonhuis inzichtelijk. 'Waar eens een loods van een glashandel stond, op een van de buitenwereld afgesloten binnenterrein, heeft architect Mart van Schijndel een virtuoos, sculpturaal ontwerp voor zijn eigen woonhuis gerealiseerd. Van Schijndel bewijst hiermee dat hij over een groot ruimtelijk inzicht beschikt. Bovendien experimenteert hij met technische innovaties. De glazen ramen en deuren bijvoorbeeld hebben geen scharnieren, maar draaien op siliconenkit. Het huis ademt behalve de technische meubelmakers-experimenteerlust, een zoeken naar een nog niet gekende ruimtebeleving. Verder is het opmerkelijk en in die zin voorbeeldig, hoe in een volledig ingesloten plek zoveel ruimtelijkheid kan worden opgeroepen.' Uit het juryrapport van de Rietveldprijs 1995.
Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Natascha Drabbe, Hans van Heeswijk en Arjen Oosterman
Staat van het boek Nieuw boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: NDCC Publishers
ISBN 9789080363502
KENNIS & INFORMATIE Design & vormgeving, Fotografie, Interieur, Architectuur & Lifestyle, Naslagwerken, Nederlandse geschiedenis, Regionaal en steden
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Hoofdlocatie in boek: Nederland
Uitvoering Hardcover
Verschijningsjaar 2014
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht