van Dolle Dinsdag tot Bevrijding - Ch. Whiting & W. Trees

Auteur: Ch. Whiting & W. Trees
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Softcover
Pagina's: 175
Op 3 september 1944 bevrijden de snel oprukkende geallieerde strijdkrachten Brussel. Een dag later is het de beurt aan Antwerpen en Namen. Die dag, als Antwerpen bevrijd is, maakt Radio Oranje bekend, dat de Amerikanen volgens een Duits bericht al in Zuid-Limburg zijn.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 6,50
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details
's Avonds verklaart minister-president Prof. Gerbrandy over Radio Oranje: "Nu de geallieerde legers op onweerstaanbare wijze de Nederlandse grenzen overschreden hebben, ben ik ervan overtuigd, dat gij hen een hartelijke en waardige ontvangst zult bereiden, welke ze verdienen als bevrijders van ons land en de vernietigers van de tiran. Het uur van de bevrijding heeft geslagen, weldra zal onze geliefde vorstin terugkeren en een innig dankgebed stijgt op tot God, nu hij ons van zo'n grote en iettere nood heeft verlost en ons niet eeuwig wil kastijden."

Op dinsdag 5 september 1944 raakt Nederland in een voorbarige bevrijdingsroes. Nadat premier Gerbrandy via Radio Oranje, naar later blijkt ten onrechte, melding heeft gemaakt van het feit dat de geallieerde troepen de Nederlandse grens hebben overschreden barst in het hele land het feestgedruis los. Maar dit was buiten de slagkracht van de Duitsers gerekend. In de loop van de dag wordt duidelijk dat van een Duitse capitulatie nog geen sprake is. Op 17 september 1944 begint dan operatie Market Garden, het geallieerde offensief om de 4 bruggen te veroveren over het Maas-Waal kanaal, maar na hevige gevechten met de Duitsers moeten de geallieerden zich terugtrekken en op 25 september hun mislukking toegeven.

Door deze mislukte veldslag wordt de oorlog nog eens met meer dan zes maanden verlengd. De Nederlanders moeten nog de hongerwinter doorstaan voor de bevrijding pas acht maanden[!]nà de bevrijding van Antwerpen op 5 mei 1945 een feit zal zijn. In dit boek wordt op meeslepende wijze deze laatste acht maanden van de oorlog verteld. Ontelbare afbeeldingen in zwart/wit en kleur en vele plannen en documenten maken dit boek tot een must-have in ieders bibliotheek.

Unieboek, goede staat, groot formaat, met ill., 175 blz.


Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Ch. Whiting & W. Trees
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Unieboek
Pagina's 175
KENNIS & INFORMATIE Naslagwerken, Nederlandse geschiedenis, Oorlog & Militair
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Softcover
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht