Tuig - Elmore Leonard

Auteur: Elmore Leonard
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 261
Ga mee naar New Orleans, de broeierige metropool in het klamme zuiden van de Verenigde Staten, en maak kennis met het tuig: Jack Delaney, een ex-gedetineerde die denkt geen misstap meer te begaan; Lucy Nichols een voormalige non, en de dochter van een stinkendrijke oliebaron met extreem-rechtse sympathieën; en Roy Hicks, ex-politieman, wiens carrière definitief in het slop raakte na een veroordeling.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details
Het drietal stuit op een inzamelingsactie ten behoeve van de contra's in Nicaragua en besluit dat het geld New Orleans niet mag verlaten...

Recensie
Een aan de zelfkant van de maatschappij opererende man, raakt door zijn werk bij een begrafenisondernemer betrokken bij de ontvreemding van door de Contra's ingezamelde gelden. Een ex-non speelt een centrale rol. De hoofdpersoon daarbij is niet de enige die worstelt met de vraag wie nu de goeden en wie de kwaden zijn in Nicaragua: de Sandinisten of de Contra's. Een genuanceerd beeld wordt geschetst in deze thriller met een politiek tintje. Het verhaal is onderhoudend en geschreven in een goede en eigen stijl, die nog het meest herinnert aan sommige boeken van Len Deighton. Sterke dialogen en behoorlijke karaktertekening, hoewel er weinig "normale" mensen in het verhaal figureren. Boeiend maar zonder zinderende spanning. Aanwinst voor het hardboiled genre, compleet met ruw taalgebruik en harde scenes.
(Biblion recensie, Redactie..)

 

Van Holkema & Warendorf, goede staat, 261 blz.


Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Elmore Leonard
Staat van het boek Tweedehands boek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Pagina's 261
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
MISDAAD-soorten Actiethriller, Thrillers algemeen
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht