Tai-pan - James Clavell

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 3,95
Boekentip
Omschrijving
Details
Dick Struan is de Tai-Pan van de Grote Compagnie, het invloedrijkste en meest gevreesde handelshuis van het Verre Oosten. Twintig jaar lang zet hij zich dag en nacht in om Hongkong tot aanzien en bloei te brengen en er zijn imperium te grondvesten.

Als China na de eerste opiumoorlog Hongkong afstaat aan de Engelsen, is het een poel van honger, armoede en ellende, een oord waar de misdaad welig tiert. Niemand heeft oog voor de schoonheid en de strategische positie van de haven. Niemand ziet de belangrijke rol die Hongkong als toegangspoort tot het mysterieuze China zou kunnen spelen.

Niemand behalve één man: Dirk Struan. Met onverschrokken moed, doorzettingsvermogen en visie bindt hij de meedogenloze strijd aan met Tyler Brock, zijn concurrent, die Struan op alle manieren dwarsboomt en geen middel schuwt om hem in het verderf te storten. Doch zelfs als er bloed vloeit weet Struan van geen wijken. Met aan zijn zijde de hemelse schoonheid May-May, die een verbluffende wijsheid en een uitzonderlijke lieftalligheid in zich verenigt, trotseert hij alle gevaren.

Veen/Luitingh, goede staat, 572 blz.


Eigenschappen

Eigenschappen

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Tai-pan - James Clavell