Special Forces - Tom Clancy

Auteur: Tom Clancy
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 564
Wanneer de Special Forces in actie komen, kan dat maar één ding betekenen: ergens ter wereld moet een militair probleem op onconventionele wijze worden opgelost.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details

De Special Forces - waaronder de groene baretten, de SEALS, de Rangers en Delta Force - zijn de best opgeleide en meest vindingrijke militairen ter wereld. Als commandant van deze elitetroepen weet Carl Stiner als geen ander waartoe zij in staat zijn. Maar de geschiedenis heeft hem ook geleerd dat de prijs die zij voor hun inzet moeten betalen hoog kan zijn, heel hoog...

Van Vietnam tot Libanon, van Koeweit tot Somalië, van de Balkan tot Afghanistan, de Special Forces vervullen hun taken waar gewone militairen niet tegen opgewassen zijn, in situaties waar traditionele wapens en oorlogvoering tekortschieten. Ze worden op geheime missies naar crisissituaties waar ook ter wereld gestuurd. Onder zware druk en onder levensgevaarlijke omstandigheden opereren ze op de top van hun fysieke en mentale vermogens, te allen tijde paraat om de vrede te bewaken of... de oorlog te winnen.

Bruna, goede staat, 564 blz.

Tom Clancy staat bekend als een van de beste hedendaagse schrijvers van technothrillers. Veel van zijn verhalen zijn inmiddels verfilmd. Dat hij zijn huiswerk doet en weet waar hij over schrijft, bewijst hij ook met non-fictiepublicaties waarin hij uitgebreid de taken, de organisatie, de middelen, de werkwijzen en vooral de praktijkervaringen beschrijft van Amerikaanse militaire organisaties als de mariniers, de luchtlandingseenheden, nucleaire onderzeeboten en vliegdekschepen. In deze uitgave schenkt hij uitgebreid aandacht aan de Special Forces, een verzamelnaam voor de Amerikaanse commando-eenheden van de diverse krijgsmachtdelen. Hij beschrijft op een uiterst boeiende wijze de ontwikkelingen die hebben geleid tot de huidige eenheden als de Navy Seals, de 'groene baretten', de Rangers en de Delta Force. Talloze praktijkvoorbeelden van operaties uit verleden en heden geven de lezer een duidelijk beeld hoe problemen in de wereldpolitiek op vaak onconventionele wijze worden opgelost. Geen illustraties.

(Biblion recensie, E. Westerhuis)


Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Tom Clancy
Staat van het boek Tweedehands boek
Uitgever: Bruna
Pagina's 564
VEEL GELEZEN DOOR Mannen
Fictie - Non-fictie Fictie
MISDAAD-soorten Actiethriller, Thrillers algemeen
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht