Mitla Pas - Leon Uris

Auteur: Leon Uris
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover met omslag
Pagina's: 434

Het meeslepende verhaal van Gideon Zadok, een man van deze tijd die gevangen zit in zijn eigen tegenstrijdigheden: ambitie en angst; hartstocht en verplichting; het verleden en zijn toekomst.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details

Uris weeft een wandkleed van stemmen - die van Gideon, zijn familie, zijn vrouw en zijn vrienden - en neemt ons mee van het door pogroms geteisterde Russische getto naar de Amerikaanse droom; van Hollywood in zijn glorietijd naar de nieuwe staat Israel in 1956.

Gideon Zadok, de talentvolle jonge auteur van een bestseller over de Tweede Wereldoorlog, valt ten prooi aan de aantrekkingskracht van Hollywood en gaat er bijna aan ten onder. In een wanhopige poging om zijn carrière als romanschrijver nieuw leven in te blazen, reist hij naar Israel, het spreekwoordelijke Beloofde Land, vastbesloten om materiaal te vinden voor een nieuw boek.

Eenmaal daar vindt hij ook Natasha Solomon, een overlevende van de Holocaust, en haar verwrongen passie voor hem doet zijn eigen smeulende hartstochten oplaaien.

Verscheurd door de liefde voor zijn vrouw, die hem heeft gesteund in de vroege jaren van mislukking en afwijzing, en het onbedwingbare verlangen naar zijn nieuwe zielsvriendin, moet Gideon afrekenen met de angstaanjagende krachten van liefde en haat.

Vlak voor de veldtocht in de Sinai in 1956 laat Gideon zijn gezin vertrekken, verlaat Natasha en sluit zich aan bij de Israëlische troepen. Hij wordt per parachute afgeworpen boven Mitla Pass, een sleutelpositie ver achter de vijandelijke linies.

Met de geluiden van de oorlog op de achtergrond vecht Gideon zijn eigen strijd uit, die niet minder heftig is.

Hollandia, goede staat, 434 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Leon Uris
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 434
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Hardcover met omslag
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Oorlogsroman, Psychologische roman, Romantische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht