Aanbieding

Marians Odyssee - Henri Patrik en Helen Staal

Auteur: Henri Patrik en Helen Staal (
Staat van het boek: Ramsj / ongelezen
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 447
Verschijningsjaar: 2015
Marians Odyssee" is een historische roman over het leven van twee uitzonderlijke vrouwen die vriendinnen bleven tot de dood hen scheidde.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 21,95

Aanbieding € 3,50

Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details

Nadat Marian en Helen, twee jeugdvriendinnen, elkaar sinds decennia niet meer hebben gezien, brengen ze samen veertien dagen verlof door op de Fiji-eilanden. Daarna neemt Helen haar vriendin mee naar haar woonplaats in Nieuw Zeeland, waar Marian nog een tiental dagen wil blijven. Maar het noodlot slaat toe; Helens man sterft de volgende ochtend. Diep geschokt vertrekt Marian hals over kop naar Thailand waar ze een langer verblijf had gepland.
Twee jaar later verneemt Helen via een persbericht dat haar vriendin gewurgd werd in haar bungalow op Koh Samui en dat de politie een landgenoot heeft aangehouden.

"Marians Odyssee" is een historische roman over het leven van twee uitzonderlijke vrouwen die vriendinnen bleven tot de dood hen scheidde. Vierenveertig jaar geschiedenis over een beroemdheid en een anonieme vrouw die elkaar gedurende een heel leven nooit helemaal uit het oog verloren.
Henri Patrik schrijft weinig over hun professionele successen. Maar hij schildert hun intiemste gevoelens, hun twijfels, angsten, ontgoochelingen en beslissingen die hun toekomst hebben bepaald.
Een boeiend avontuur doorheen meerdere decennia en uiteindelijk een definitief afscheid.

"Diep ontroerend", Frans Esselink.

Henri Patrik heeft drie jaar in de Balkan gediend en een tijdlang bij de Europese Politie. Deze bewogen periode heeft hem ertoe aangezet zijn ervaringen om te zetten in spannende thrillers. Zo schreef hij "Omerta", een waargebeurd aangrijpend verhaal over de mensenhandel in Sarajevo en de corruptie op het hoogste niveau. Hij verstaat de kunst om zelfs een waargebeurd verhaal op te bouwen als een thriller. Hij schrijft zowel fiction als faction. Tegenwoordig leeft hij met zijn familie in de Ardennen.

Helen Staal is geboren te Amersfoort in 1933. Ze studeerde in België en Nederland. In 1956 werd ze stewardess bij de KLM waar ze Marian de Garriga leerde kennen, met wie ze een leven lang bevriend bleef. In 1962 week ze uit naar Nieuw Zeeland, waar ze vooral in dienst stond voor de gemeenschap, altijd bereid anderen te helpen. Sinds 2006 werkt ze als vrijwilliger bij Wingspan, een vereniging die zich inzet voor het behoud van de inheemse valk. In 2013 maakt ze kennis met Henri Patrik. Samen reconstrueren ze het leven van Marian de Garriga.

 

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Henri Patrik en Helen Staal (
Staat van het boek Ramsj / ongelezen
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Schrijverspunt
Pagina's 447
Auteurs uit: Belgie of Nederland
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Als nieuw
Verschijningsjaar 2015
ROMANS-soorten Autobiografisch, Historische romans
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht