Aanbieding

Lise de Montargis - Ira J. Morris

Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover zonder omslag
Pagina's: 383
Het keizerrijk Rusland was in 1812 een rumoerige en opwindende plaats voor een jonge, knappe vagebond. Maar toen Sacha Arloff voor de grap een schot afvuurde op een Duitse prins, viel hij in ongenade bij de tsaar.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 2,95

Aanbieding € 1,95

Boekentip
Omschrijving
Details

‑hii werd verbannen naar zijn landgoed Volnoya. Sacha, dronken als hij was moest beslissen welke vriendin hij mee zou nemen. Toen hij drie
dagen later weer nuchter was, ontdekte hij dat hij de kleine Franse emigrante Lise had uitgekozen. Lise, die hem aanbad. Lise, die niet uitgesproken mooi was. Lise, die te arm en te jong was om haar plaats in te nemen in de hogere kringen van een stad als St. Petersburg.
Sacha en Lise beleven allerlei romantische en spannende avonturen, maar uiteindelijk gaat Lise met Honoria Smith naar Engeland. In die periode trekt Napoleon op tegen Rusland en wat Napoleons grootste triomf had moeten worden, betekent uiteindelijk zijn ondergang.
Al de gesprekk en en handelingen van de historische personen die in dit boek optreden, zijn authentiek, met uitzondering van enkele uitspraken die worden toegeschreven aan de gravin, de latere prinses, Lieven.
Voor lezers die belangstelling hebben voor de historische feiten, is het interessant te weten, dat het voorval tussen Napoleon en de Kozak, die bij hem te gast was (deze episode wordt weergegeven in het beroemde boek "Oorlog en Vrede' van Tolstoj), wordt genoemd in het dagboek, dat werd bijgehouden door de graaf van Ségur, de adjudant van Napoleon tijdens diens veldtocht naar Rusland. Graaf van Ségur verwijst naar de Kozak, die door"de vijand was achtergelaten", waarbij hij het aan romanschrijvers overlaat, te gissen naar het volledige verhaal.
Deka boeken, goede staat, 383 blz.

De getoonde afbeelding is slechts ter illustratie!

 

 

Eigenschappen

Eigenschappen

Staat van het boek Tweedehands boek
Pagina's 383
Veel gelezen door Volwassenen
Uitvoering Hardcover zonder omslag
Conditie van het boek Goed
Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Lise de Montargis - Ira J. Morris

Vaak samen gekocht