Aanbieding

Kristin Lavransdochter trilogie

Auteur: Sigrid Undset
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover zonder omslag
Pagina's: 1022

Je kunt het met recht een klassieker noemen: Sigrid Undset heeft dit boek geschreven in 1923. Zij is een Noorse en de dochter van een archeoloog. Zelf had ze een studie gemaakt van de gewoontes en gebruiken in de Middeleeuwen.Dat is merkbaar in het boek en maakt het interessanter.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 3,50

Aanbieding € 1,95

Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details

Boek 1
Jeugd van Kristin t/m huwelijk met Erlend
Boek begint in 1340, Kristins jeugd op Jörundgaard, bij haar ouders en zusje. Gearrangeerde verloving met Simon Darre, heeft K. eerst geen bezwaar tegen. Totdat ze Erlend ontmoet. Beetje pijnlijk voor de familie om de verloving na 2 jaar te verbreken. Simon blijft de rest van z'n leven op Kristin verliefd. Eindigt met een huwelijk tussen de zwangere Kristin en de (12 jaar oudere) ridder Erlend. Veel romantiek maar ook gewetenswroeging van Kristin. Erlend heeft veel minder moeite met de situatie. Gezichtsverlies voor vader van Kristin. Aardige man overigens, maar erg vroom.

Boek 2:
Periode als vrouw des huizes op de hoeve van Erlend
Het stel vestigt zich op de hoeve van Erlend bij Trondheim. Het is wel duidelijk dat Erlend geen belangstelling heeft en weinig weet van het besturen van een hoeve. Kristin daarentegen wel. Alleen lastig dat ze vaak kinderen krijgt. Uiteindelijk iets van 6 of 7 zonen. Erlend is een charmante gast, handig met schepen, paarden, wapens. Als ridder wel geslaagd, dus. Hij verziekt het door slordig om te gaan met geheime brieven omtrent een complot tegen de Noorse kindkoning.  Daarbij is hij iemand van de korte termijn, dat geldt ook enigszins voor zijn geheugen. In tegenstelling tot Kristin koestert hij geen wrok, maar vergeet ook andere zaken makkelijk. En hij verkoopt nogal snel grond als hij geld nodig heeft. Niet handig voor de toekomst van zijn 7 zonen. Het huwelijk gaat duidelijk niet over rozen.

Boek 3:
Periode samen met haar gezin op de geërfde hoeve van haar vader
Na het verraad van Erlend, verliest hij zijn bezittingen. Kristins bezittingen blijven hun eigendom en na de dood van haar ouders vestigen ze zich op Jörundgaard. In dit deel wordt de laatste episode van hun huwelijk en hun leven beschreven.

Veen, goede staat, 1022 pagina's

De getoonde afbeelding is slechts ter illustratie!

 

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Sigrid Undset
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Veen
Pagina's 1022
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Hardcover zonder omslag
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Familieroman, Roman algemeen, Streekroman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht