Kent u ze nog... de Lekkerkerkers

Auteur: M. Hoogenboezem Mzn
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 78
In de rij van boeken en geschriften die over Lekkerkerk verschenen, zijn verschillende tijdvakken belicht. De geschiedenis van ons dorp werd aan het verleden onttrokken en - al naar gelang de geaardheid van de schrijver - in een meer of minder boeiend verhaal aan het papier toevertrouwd

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details

. Naar mijn overtuiging is echter één kant te weinig belicht, namelijk wie waren de mensen die ons rivierdorp bevolkten?

Dit boekje geeft een beeld van bekende en minder bekende persoonlijkheden die hun stempel op onze dorpsgemeenschap hebben gedrukt, van verdwenen verenigingen en hun bestuurders en van organisaties die nog steeds floreren. Het begin ligt bij het moment waarop de .Photographie" zich ontwikkelt van een gebeurtenis voor de enkeling tot een geïntegreerd deel van ons leven.

Ruwweg kan men stellen dat dit prentenboekje een periode omvat tussen 1880 en 1950: een tijdvak op de grens van de negentiende en twintigste eeuw, waarin vijf burgemeesters met verschillende levensopvattingen en maatschappelijke interesses leiding gaven aan onze gemeente. Het waren: Reinier Blok, Willem de Gruijter, jonkheer L. de Geer van Jutphaas, CG. Roos en mr. G.C. van der Willigen.

Dit boekje, dat geen aanspraak kan maken op volledigheid, verschijnt aan de vooravond van het feit dat onze gemeente zevenhonderd jaar bekend staat onder de naam Lekkerkerk. Als een eerbetoon aan vele geslachten die Lekkerkerk hebben bevolkt.

Mijn dank gaat uit naar al die mensen binnen en buiten de gemeente die hun materiaal ter beschikking hebben gesteld en mij vaak op kostelijke wijze de verhalen, die bij de foto's hoorden, verteld hebben.

Ten slotte: om de herkenning op de foto's te vergemakkelijken is bij de meeste foto's gebruik gemaakt van de voorletter der roepnaam en zijn bij vrouwen en meisjes de eventuele namen van echtgenoten weggelaten. Terwille van de levendigheid van de uitgekozen foto's, die maar een een klein gedeelte betreffen van hetgeen ter beschikking was, is er geen chronologische volgorde gezocht. Het zijn afbeeldingen van geboren en getogen Lekkerkerkers of van mensen die zich hier "metterwoon" thuisvoelden. Zij allen waren en zijn: LEKKERKERKERS!

Europese Bibliotheek, goede staat, met ill. 78 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur M. Hoogenboezem Mzn
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 78
KENNIS & INFORMATIE Naslagwerken, Nederlandse geschiedenis, Regionaal en steden
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Hardcover
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht