Jeugdbeschermer: een vak apart - Rob van Asperen

Auteur: Rob van Asperen
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 142
Gezinsvoogden hebben een vreemd beroep. Ze krijgen vanuit de samenleving (via de kinderrechter) een opvoedingsverantwoordelijkheid over kinderen, die ze nog nooit hebben gezien en vervolgens ook maar een enkele keer per jaar zien. Desondanks worden ze geacht beslissingen in het leven van deze kinderen (en hun ouders) te nemen, die vaak uitermate ingrijpend zijn.

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 2,95
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details


De kritiek op het functioneren van de gezinsvoogd is groot en komt van vele kanten. De gezinsvoogd heeft te laat ingegrepen, heeft helemaal niet ingegrepen of heeft juist ingegrepen waar dat weer niet had gemoeten.

Dit boek geeft de lezer meer inzicht in de complexe wereld van de kinderbescherming. Zo worden de verschillende aspecten van het beroep gezinsvoogd op een heldere en overzichtelijke wijze op een rij gezet. Ook is er aandacht voor de veranderingen in de jeugdzorg (“transitie jeugdzorg”).
Het zwaartepunt van dit boek ligt echter bij de praktijk. Aan de hand van twaalf zaken worden een aantal (vaak ethische) dilemma’s geschetst, die de gezinsvoogd in zijn werk zoal tegenkomt en waarin hij (vaak diep ingrijpende) keuzes zal moeten maken.

Door elke casus af te sluiten met een aantal essentiële (methodische, ethische en juridische) vragen wordt de lezer uitgenodigd om bij zichzelf na te gaan hoe hij of zij in deze situatie gehandeld zou hebben. Behalve meer kennis en begrip van het ingewikkelde (maar uitermate boeiende) werk van de gezinsvoogd levert dit ook meer inzicht in het eigen denken en handelen op.

Het boek is geschreven voor professionals en studenten social work, maar zal door de herkenbare praktijkvoorbeelden zeker ook veel (pleeg)ouders aanspreken.

Rob van Asperen heeft vele jaren in de gezinsvoogdij en kinderbescherming gewerkt en heeft ruime ervaring als docent, coach en supervisor in het HBO onderwijs.

SWP, zeer goede staat, 142 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Rob van Asperen
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 142
KENNIS & INFORMATIE Maatschappij, Ouders & opvoeding
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Maatschappelijke thema's Scheiding
GEBOORTE & OUDERSCHAP Ouderschapsboek
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht