Aanbieding

Honden fluisteren niet - Henry Weesie

Auteur: Henry Weesie
Staat van het boek: Ramsj / ongelezen
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 100
Verschijningsjaar: 2016

Eigenlijk bestaat er geen hondenpsychologieHet is verleidelijk om te denken, dat we de psychologie van de hond kunnen begrijpen. Een hond heeft soms immers een bijna menselijke mimiek en ook de gedragingen lijken soms herkenbaar doorgrondelijk voor ons. Maar mens en hond hebben ieder een eigen evolutie doorlopen, en gedurende die evolutie hebben beide een eigen psychologie ontwikkeld

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Normale prijs: € 24,50

Aanbieding € 3,50

Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details
De gedachtenpatronen van een hond zijn daarom wezenlijk anders dan die van mensen, al zijn er hier en daar wel overeenkomsten.

Wanneer wij hondengedrag trachten te verklaren, proberen we onze waarnemingen te toetsen aan onze eigen psychologie. Op die manier is onze zogenaamde geïnterpreteerde hondenpsychologie sterk menselijk gekleurd. Eigenlijk bestaat er geen hondenpsychologie, maar wie het tracht te bezigen, probeert eigenlijk een vertaling te maken naar mensenpsychologie. Een goede vertaling kunnen maken van hondengedrag naar mensengedrag, heeft een grotere kans van slagen bij het oplossen van problemen tussen baas en hond.

Wist u bijvoorbeeld dat mensen en honden emotioneel slachtoffer zijn van hetzelfde hormoon? Oxytocine zorgt dat mensen van hun naasten kunnen gaan houden. Het is hetzelfde hormoon dat er bij honden voor zorgt, dat ze zich aan hun roedel binden en een hechte groep vormen. Daarom houdt u van uw hond, maar hij houdt ook van u.

In dit boek worden processen en mechanismen besproken, op basis waarvan de hond zijn omgeving beleefd. Vanuit die processen en mechanismen kunnen gedragingen verklaard worden, maar ook behandelmethoden op maat worden afgestemd. Dit boek is niet alleen zeer geschikt als naslagwerk voor gedragstherapeuten, maar ook voor iedereen, die geïnteresseerd is in de psychologie van zijn hond.

De klimmende ster, goede staat, met ill, 100 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Henry Weesie
Staat van het boek Ramsj / ongelezen
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: De klimmende ster
Pagina's 100
KENNIS & INFORMATIE (Huis-) dieren, Psychologie & Filosofie, Studie & Onderwijs
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Young Adults
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Dieren Honden
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2016
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht