Aanbieding

Hart voor het leven - Belva Plain

Auteur: Belva Plain
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover zonder omslag
Pagina's: 285

Hart voor het leven speelt zich af tegen het decor van het New York rond de eeuwwisseling (1800/1900). Intens beleefde menselijke emoties en oplaaiende hartstochten staan in schrille tegenstelling tot het ontwakende besef van sociale verantwoordelijkheid, in deze periode waarin de Eerste Wereldoorlog zijn schaduwen reeds dreigend vooruit werpt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 3,50

Aanbieding € 2,50

Boekentip
Omschrijving
Details

Henrietta de Rivera voelt zich een buitenbeentje in haar milieu. Ze zou zich moeten bezighouden met de laatste roddelberichten en met haar uitzet voor een passend huwelijk. Maar Hennie gruwt van een dergelijk - in haar ogen zinloos - bestaan. Ze is een vrouw die haar tijd ver vooruit is.

Vastbesloten om zelf de richting van haar leven te bepalen, probeert ze de eisen van haar familie en haar geweten in overeenstemming te brengen met de eisen van haar hart. Ze wordt reddeloos verliefd op Daniel Roth, een knappe maar radicale jongeman, die minachting heeft voor veel van de dingen die Hennie altijd als belangrijk zijn voorgehouden.

Hart voor het leven is bovenal het verhaal van het stormachtige huwelijk van Hennie en Dan. Hun verhouding wordt gekenmerkt door hartstocht - hartstocht voor elkaar en hartstocht om tot hun laatste snik te proberen de wereld te verbeteren. Maar beiden krijgen het zwaar te verduren als hun zoon Freddy ten strijde moet trekken in de oorlog die bedoeld is definitief een einde te maken aan al het geweld.

Van Holkema & Warendorf, zeer goede staat, 285 blz.

De getoonde afbeelding is slechts ter illustratie!

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Belva Plain
Staat van het boek Tweedehands boek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Pagina's 285
Veel gelezen door Volwassenen, Vrouwen
Fictie - Non-fictie Fictie
Romans & Verhalen Familieroman, Historische romans, Oorlogsromans, Romantische romans
Hoofdlocatie in boek: VS
Zoekwoorden Romantiek & Relatie
Uitvoering Hardcover zonder omslag
Conditie van het boek Goed
Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Hart voor het leven - Belva Plain

Vaak samen gekocht