De adem van het leven - Norah Lofts

Auteur: Norah Lofts
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover met omslag
Pagina's: 255
Voor een mooi, intelligent meisje uit de gegoede middenstand was het leven in het preutse Engeland van rond de eeuwwisseling lang niet altijd plezierig. Dochters werden in dat Victoriaanse tijdperk geacht in alles te gehoorzamen aan hun despotische vader.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Bij een aankoopbedrag van 15 euro of meer krijgt u bij alle boeken uit de Snuffelhoek:
50% extra korting!

Verzendkosten?

Omschrijving
Details
Zijn wil was wet.

In het gezin Draper - vader, moeder en twee dochters - was dit niet anders. Geen wonder dat de onafhankelijke geest van Marion, de oudste van de meisjes, hiertegen fel in opstand kwam. De consequentie van haar vaders tirannieke houding was dat zij een geheime vriendschap aanging met een jongeman van mindere stand, een vriendschap die al spoedig uitgroeide tot een hartstochtelijke liefde, met alle noodlottige gevolgen vandien.

Na een reeks traumatische gebeurtenissen, die de onafhankelijke Marion steeds meer van haar ouders doet vervreemden, komt wellicht als grootste schok de ontdekking dat de jongeman niet de sympathieke geliefde is die zij had gedacht, maar in wezen weinig anders van een doortrapte egoïst. Wanneer zij gevoelsmatig zover is dat zij zich van hem weet te ontdoen, krijgt zij in haar nieuwe contacten even een glimp van wat echte, onzelfzuchtige liefde is en van wat vrijheid en emancipatie voor een vrouw betekenen.

Maar die gelukkige periode is slechts van korte duur en weldra vecht zij als een vastgeprikte vlinder een machteloze strijd tegen de greep van het noodlot, dat niet bereid schijnt haar ooit nog te laten gaan en haar gaandeweg 'de adem van het leven' beneemt.

'Norah Lofts is trefzeker in haar woordkeus als weinig anderen,' schreef Women's Journal over deze roman. 'Ze weet in de schildering van een tijdperk niet alleen de juiste sfeer te scheppen, maar ook mensen met duidelijk herkenbare karakters.'
En de Daily Mirror zei van dit boek: 'Een boeiende roman over een ongewenste zwangerschap, chantage en een geheimzinnige dood, en met een ontroerende afloop.

Amsterdam boek, goede staat, 255 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Norah Lofts
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 255
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Hardcover met omslag
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Familieroman, Feelgood & vakantielectuur, Historische romans, Ouder-kind roman, Romantische roman, Spannende roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht